D-vitaminnal a vírusok ellen?

 

A Kulcs az immunrendszerhez című könyvünkben már kiemelten foglalkoztunk a D-vitamin szerepével az immunrendszer működésében. A jelenlegi helyzetben az immunrendszer helyreállítása és megfelelő működése egyszerűen a túlélési esélyt jelentheti. A D-vitamin hiányában a szervezetünk sokkal sérülékenyebb lesz, sokkal hajlamosabb a fertőző megbetegedésekre.

Ezt támasztja alá a közelmúltban az internetes sajtóban megjelent híradás is, ami szerint professzor Masszi Tamás, a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Hematológiai Klinikájának az igazgatója azt nyilatkozta, hogy táplálkozással a szervezetünk számára szükséges 2000 egységben meghatározott D-vitamin szintet nem lehet elérni, ezért szükség van D-vitamin táplálékkiegészítő szedésére főleg akkor, ha valaki nincs naponta eleget a szabad levegőn, és nincs a bőre kitéve elegendő napfénynek.

A megjelent cikk arra is felhívja a figyelmet, hogy a napozás alkalmával használt bőrvédő naptejek és krémek gátolják ennek a vitaminnak a képződését.

Fontos kiemelni, hogy a D-vitamin nemcsak a légúti fertőzések megelőzésében játszik fontos szerepet, hanem a kórokozó-ellenes fehérjék termelődésére is hatással van, ezért az orvosok szerint is szerepe lehet a Covid-19 betegség elkerülésében.

Köztudomású, hogy ezenkívül a D-vitamin a csontrendszer egészségét és az izomerő fenntartását is segíti, tehát nem csak járvány idején érdemes odafigyelni a D-vitamin szintünkre.

Masszi Tamás ebben a cikkben megjelent szavai szerint „az olyan populációkban, ahol alacsonyabb a D-vitamin-szint, általánosságban magasabb a halálozási kockázat”.

Tudj meg többet az immunrendszerről, érd el, hogy a védekezőképességed óriási legyen!

Kulcs az immunrendszerhez új könyvünk itt!

 

Forrás: https://index.hu/techtud/2020/05/26/igy_segiti_a_d-vitamin_a_virusok_elleni_vedelmet/

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket