Dohányzás - fogyás, leszokás - hízás?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!  

    


Feltöltötte: Testszerrviz, 2015-06-26 12:22:09

 

„A dohányzás nyugtat, ha abbahagyom el fogok hízni!” – mondogatják a dohányosok.

Számtalan esetben igyekszenek ezzel megtámogatni azt, hogy miért is szívják a cigarettát.

Ahhoz, hogy a valós működést megértsük, néhány nagyon egyszerű és alapvető működést kell tisztázni.

A nikotin egy drog. Függőséget okoz, a hormon rendszert stimulálja (izgatja, fokozza), különösen a mellékvesét és az idegrendszeri hormonokat. Ugyanakkor a nikotin a szervezetbe jutva tágítja az ereket a tüdőben, így több oxigén felvételére van lehetőség. Ez egy látszólagos nyugalmat eredményez, közben a stressz igazi kezelése a test által nem történik meg.

Mindezek mellett eltömíti a mellékvesében lévő receptorokat (érzékelőket), így a mellékvese nem kapja meg a megfelelő kommunikációt, nem tudja, hogy mit kell csinálnia./A mellékvese felelős azért, hogy a stressz ellen védekezzen a szervezet./ Mivel ezt a funkciót nem látja el, a szervezet védekezése a stressz ellen jelentősen lecsökken.

Ha abbahagyjuk a dohányzást, akkor az „álnyugalom” megszűnik. Mivel a mellékvese már rég nem tudja, hogy mit kell tennie, a feszültség egyre nő. Ha nő a feszültség, a személy egyre többet eszik, egyre jobban hízni kezd. A zsír felhalmozás a stressz elleni védekezés egyik fajtája.

A Testszerviz segít abban, hogy a leszokáskor a mellékvese működése helyre álljon és ellássa a stressz elleni védekezési szerepet. Nem a leszokástól hízunk meg! Attól, hogy a nikotin összezavarj a szervezet kommunikációs vonalait, a szervek nem jól működnek. A nikotin megvonásával egy időben kell a test helyreállításáról gondoskodni.

És a Testszerviz küldetése a test helyreállítása! Ideális Test Mindenkinek!

Tudd meg, mit tehetsz az Ideális Test elérése érdekében!

TÖLTSD KI EZT A TESZTET, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket