Egészséges étrend gyerekeknek

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Zöldség és gyümölcs

Sok szülő szembesül azzal a problémával, hogy bár minden igyekezetével azon van, hogy egészséges táplálkozásra nevelje gyermekeit, mégsem tudja rávenni őket, hogy zöldséget és gyümölcsöt is egyenek, méghozzá jó szívvel.

Néhány tanács, hogyan tegyük kívánatosabbá az egészséges ételeket.

Ne kényszerítsük őket! 

A megkövetelés nem vezet eredményre, csak azt érhetjük el vele, hogy még jobban elvesszük a gyermek kedvét a kínált ételtől. Legyünk türelmesek!

Kínáljuk többször! 

Néha elég, ha többször kóstoltatjuk meg a gyerekekkel az új ételt, lehetséges, hogy több időre van szükségük megbarátkozni az új ízekkel.

Egészséges étrend gyerekeknek

Legyen mindig lehetősége a gyermeknek a kóstolásra! 

Ha szeretnénk, hogy beépüljön gyermekünk étrendjébe a zöldség és a gyümölcs, mindig legyen az étkezésekkor belőlük, hogy tudjon választani. Néha a lassú víz valóban partot mos…

Mutassunk jó példát! 

Az egészséges táplálkozásra való nevelés azzal kezdődik, hogy olyan példát mutatunk, amit ő is szívesen követ és természetes a számára, hogy otthon zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztunk. Ne várjuk el a gyermektől, hogy olyan ételt egyen, amelyet mi magunk sem eszünk meg!

Nem különleges, természetes! 

Ne kommunikáljuk úgy a gyümölcs- és zöldségfogyasztást, mintha az egy különös dolog lenne! Ha beépül gyermekünk tudatába, nem kuriózumként hanem természetes ételként fog a zöldségekre és gyümölcsökre tekinteni.

Ne hagyjuk, hogy édességekkel lakjanak jól! 

Mi vagyunk a felelősek, ha gyermekünk a nap folyamán olyan ételekkel veszi el az étvágyát, amelyek nem táplálóak és egészségtelenek. Ne engedjük el a gyeplőt! Ne feledjük, aki igaziból éhes, az bármit megeszik!
Forrás:everydayme.hu

Ha szeretnél példát mutatni előbb Neked kell megtanulni a helyes táplálkozást és életmódváltást!

Ha szeretnéd jelentkezz egy ingyenes konzultációra itt.

 


Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket