Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
1. TUDTAD-E? XV. SOROZAT
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A testünk mennyiségi és minőségi éhezésnek lehet kitéve. Amikor egy ideig megvonjuk magunktól az ételt, akkor éhezik. Ekkor korog a gyomor, és elkezdődnek azok a hormonok termelődni, amelyek szabályozzák az éhségérzetet.
Ekkor leesik a vércukorszint, és a máj elkezdi a kortizol stresszhormon segítségével lebontani az izmokat, és a bennük levő fehérjéből egyszerű cukrot állít elő. Ekkor a máj gondoskodik a test rovására a megfelelő vércukorszint beállításáról.
Azonban a testünk bőséges étkezés mellett is „éhezhet”. Ezt nevezhetjük „minőségi éhezésnek”, amikor bár sok kalória jut be a szervezetbe, még sincs elég vitamin, ásványi anyag vagy nyomelem a bőséggel elfogyasztott ételekben.
Ez a fajta éhezés bárkivel előfordulhat, főleg akkor, ha sok finomított szénhidrátot (kenyeret, tésztát, édességet) és kevés zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt. A leggyakrabban fogyasztott színhúsfélékben (például csirkemell, sertéskaraj) sincs elég vitamin vagy ásványi anyag.
Legyél felelős a saját testedért!
HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!
ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!