1. TUDTAD-E? XV. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A testünk mennyiségi és minőségi éhezésnek lehet kitéve. Amikor egy ideig megvonjuk magunktól az ételt, akkor éhezik. Ekkor korog a gyomor, és elkezdődnek azok a hormonok termelődni, amelyek szabályozzák az éhségérzetet.

Ekkor leesik a vércukorszint, és a máj elkezdi a kortizol stresszhormon segítségével lebontani az izmokat, és a bennük levő fehérjéből egyszerű cukrot állít elő. Ekkor a máj gondoskodik a test rovására a megfelelő vércukorszint beállításáról.

Azonban a testünk bőséges étkezés mellett is „éhezhet”. Ezt nevezhetjük „minőségi éhezésnek”, amikor bár sok kalória jut be a szervezetbe, még sincs elég vitamin, ásványi anyag vagy nyomelem a bőséggel elfogyasztott ételekben.

Ez a fajta éhezés bárkivel előfordulhat, főleg akkor, ha sok finomított szénhidrátot (kenyeret, tésztát, édességet) és kevés zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt. A leggyakrabban fogyasztott színhúsfélékben (például csirkemell, sertéskaraj) sincs elég vitamin vagy ásványi anyag.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás