Miért eszik bogyósokat minden egyes nap Jane Fonda, immár negyven éve?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Jane Fonda sok-sok éve fogyaszt piros és fekete bogyósokat, mégpedig rendszeresen, minden egyes nap!

Nem az egyetlen, aki azt állítja, hogy nem diétázni kell, hanem egészségesen enni!

Éveken át komoly táplálkozási problémákkal küzdött, aztán "kezébe vette az egészségét".

Így lett a színes táplálkozás egyik első híve és komoly hirdetője... az a javaslata, hogy minden egyes nap iktassuk be az étrendünkbe 4-5 félét a következő színekből: piros, kék/lila, sárga/narancssárga, zöld és fehér.

Ez egy nagyon gyakorlatias és egyszerűnek tűnő tanács, de komoly tudományos alapokon nyugszik. A szervezetünk optimális működéséhez nagyon sok, kis mennyiségű anyagra is szükség van, nem elég a fehérje-szénhidrát-zsiradék „szentháromság” körül forogni, mint ahogyan azt sok-sok éve hangoztatják nekünk, egyszer így, másszor épp ellenkező kontextusban. Nem is tudjuk pontosan, hogy hányfajta ún. mikro-tápanyagra van szükségünk. És ezek messze nemcsak a vitaminok és nyomelemek, amikről már aránylag sokat tudunk, hanem a sok tízezer fito-nutriens, beleértve a tízezres nagyságrendben létező polifenolokat is. Ezeket nem tudjuk gyártani, mert nagyon összetettek. Bonyolultságuk miatt nehezen kutathatók, ugyanis, ha kutatási céllal „szétszedjük”, akkor megváltozik a viselkedésük és a sajnos a hatásuk is. Jó példa erre a fekete bogyósokban lévő immunvédő és gyulladásgátló anyagok, az antocianinok – ezért a kutatók el is nevezték ezt a jelenséget „antocianin enigma”-nak, azaz titoknak….

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a legtöbbjük érzékeny a saját környezetük megváltozására, csakis akkor tudnak igazán hatni, ha a saját vivőanyagukkal együtt jutnak be a szervezetükbe (gyakorlatilag a héj és a mag). Ezért nem hatékony a facsart levek fogyasztása, vagy azok visszasűrítése, hiszen ezekkel az eljárásokkal sajnos elveszítik jótékony hatásuk jelentős részét, amelyeket nagyon gyakran nem is „direktben” tőlük kapjuk, hanem az emésztőrendszerben, még pontosabban annak megfelelő helyén képződő metabolikus származékaikból!

A Patikakertben ezért mi egyrészt vegyszermentesen, másrészt kíméletes termesztési módszerekkel, és ami valóban egyedülálló, kézi szedéssel biztosítjuk, hogy minden szükséges anyag bekerüljön a termékeinkbe. A legérettebb, legtöbb hatóanyagot tartalmazó állapotukban, egyenként, kézzel szedjük le a milliónál is több apró bogyócskát, évente. Azért tesszük ezt, mert csakis így tudjuk biztosítani a megfelelő hatóanyagmennyiséget és azok valós hasznosulását a szervezetünkben. A bogyósainkat nagyon gondosan választottuk ki, kizárólag a legmagasabb beltartalom alapján.

Tekints meg a Patikakert Egyedülálló termékeit itt!

És itt visszakanyarodhatunk Jane Fonda-hoz. A bogyósokban lévő bio-flavonoidok és egyéb polifenolok nemcsak a belső gyulladásaink megszüntetésében segítenek, de természetes szépségápolók is. Csak egyetlen példa: belülről növelik a bőrünk saját kollagénképzését! Az egészség és a külső szépség nagyon is összefügg, és bizonyos fito-nutriensek „anti-aging” hatásával, azok rendszeres fogyasztásával kívül-belül szépülhetünk, és jelentősen hozzájárulhatunk az életminőségünk javításához.

Jane Fonda elmondása szerint ő életében a harmónia a legfontosabb: a teljes értékű, színes táplálkozás, az egészséges mozgás, a jó baráti és partneri kapcsolatok… Elmondása szerint mindössze 10% köszönhető a plasztikai sebészének.

Úgy tűnik, hogy valamit nagyon jól csinál, ha 82 évesen így néz ki.

Forrás: www.patikakert.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket