Kik vannak igazán veszélyben?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Néhány adat a KSH (központi statisztikai hivatal) 2014-es kimutatásaiból. Ekkori adatok állnak jelenleg rendelkezésre. Vélhetően az emberek egészségügyi állapota azóta nem lett jelentősen jobb. Sőt!

65 év felettiek száma 1.9 millió, közülük a statisztikák szerint 1.7 millióan valamilyen krónikus betegséggel élnek együtt, akár egynél többel is. Ennek a korosztálynak már a kor miatt is kevésbé hatékony az immunrendszere, a krónikus betegség pedig fokozza a súlyosabb megbetegedés kockázatát.

„Az operatív törzs tájékoztatása alapján különösen fontos, hogy vigyázzanak magukra a szív- és érrendszeri, keringési, rosszindulatú daganatos, krónikus légúti megbetegedésben, valamilyen anyagcsere-betegségben (például diabéteszben), vagy máj- és vesebetegségben szenvedők. Müller Cecília, országos tisztifőorvos korábban jelezte: az asztma és az allergia is olyan idült megbetegedés, amely többletkockázatot rejt magában.”

A 15-34 éves korosztály közel 1/3-a szenved valamilyen krónikus betegségben. Ez közel 750.000 ember. Az fentebb említett krónikus betegségekben ebből közel 450.000 fő szenved.

A 35-64 éves korcsoportban 2.6 millió olyan ember van, akik különösen érintettek lehetnek a vírus okozta szövődményektől. A korcsoportra jellemző adat, hogy átlagosan egy főnek 2.7 krónikus betegsége van, azaz ez a korosztály halmozottan veszélyeztetett. (A 65 év felettieknek átlagosan 4 krónikus betegsége van.)

Az eddigi adatokból az derül ki, hogy Magyarországon 4 millió olyan ember él legalább, akiknél egy koronavírus fertőzés akár súlyos állapotot is okozhat.

És ez nem az egészségügy hibája. Nem az orvosoké, nem a kormányé, nem a politikusoké, hanem kizárólag azé az emberé, aki elhanyagolta magát, nem tett meg mindent a jó testi és egészségi állapotáért.

Na ezzel senki nem foglalkozik! Mi lenne, ha a tenger sok pénzt, amit most előhúztak a kormányok részben arra is fordítanák, hogy elindítsák az embereket egy helyes életmód felé.

Ha támogatnák a helyes táplálkozást, megtanítanák az embereket, hogy hogyan törődjenek magukkal és mit kell tenniük azért, hogy testük védekezőképessége magas szintű legyen, hogy meg tudják előzni a krónikus betegségeket, hogy a fiatalok, munkavállalók hatékonyak, egészségesek legyenek?

Nem egyszerű folyamat ez persze, de el kell kezdeni valahol. A legegyszerűbb, ha te magad elkezded és nem vársz senkire.

Változtass az életmódodon, változtass az életeden! Ettől jobb befektetés nincs és nem is lesz soha!

És nem majd, hanem akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá, azaz MOST!

Jelentkezz egy ingyenes konzultációra és vedd kezedbe a saját sorsodat!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket