Meg fogsz lepődni, min múlik a sikeres álláskeresésed

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az álláskeresés, míg világ a világ számtalan kérdést vet fel. Min múlik a siker? Miért nem válaszolnak a cégek a pályázatokra? Mi az álláskereső felelőssége? Cikkünkben 3 témát járunk körül, amin a Te sikereid múlhatnak. Annyit előrebocsájtunk, lesz köztük egy igen meglepő…

Számtalanszor halljuk elkeseredett álláskeresőktől, hogy mennyi nehézség és kudarc kíséri őket az álom állás keresése közben. Persze nem állítjuk, hogy az ideális munka elnyerése olykor nem jár bosszúságokkal, nem nehéz, vagy ne lennének igazságtalanságok. Azonban mégis azt tapasztaljuk, hogy a szakemberek gyakran nem vállalnak felelősséget a sikertelenségeikért.

Az álláskeresés olyan, mint egy szakma, amiben egy ideig kiemelkedőnek kell teljesítenünk. És mint olyan, nem árt tisztában lennünk annak minden praktikájával. A kudarcok jelentős része igenis elkerülhető, ha a keresésbe tudatosan, fontos ismeretek birtokába vágunk bele. Beck Zsolt hiánypótló könyve, a Kulcs a karrierhez azért íródott, hogy minden, a sikerhez szükséges szakmai titkot, tippet, praktikát átadjon az olvasónak. A könyvről több információ ITT.

3 dolog, amin a sikereid múlhatnak:

1. Tudatosság

Beck Zsolt, a könyv írója, több mint 15 éve van jelen a toborzás-kiválasztás világában, fejvadász céget vezet, így pontosan látja, hol buknak el az álláskeresők. Az egyik ilyen pont még az aktív keresés előtti időszak, ahol már gyakran félrecsúszik minden. Ez pedig a nem tisztázott célok. Mit akarok? Milyen munkahely az ideális nekem? Mi az a kompromisszum, amibe biztosan nem megyek bele? Mi az, ami még belefér? Mennyi a bérigényem? Számtalan olyan kérdés, aminek tisztázása nélkül szinte borítékolható, hogy vagy nem jön a tökéletes munkahely, vagy olyan állásban helyezkednek el, amiről rövid időn belül kiderül, hogy nem ideális.

2. Pályázati anyagok

Az álláskeresés közben leggyakrabban felmerülő probléma, hogy a pályázati anyagokra nem érkezik válasz. Ez persze valóban sérelmezhető, de ne árt magunkba nézni, vajon azok az anyagok jók-e. Egy sablon önéletrajzzal jó eséllyel nem leszünk sikeresek. Az önéletrajzírás művészete és optimalizálása a Kulcs a karrierhez könyvben egy külön fejezet, így többé nem lesz probléma olyan pályázati anyagot összeállítani, ami megfelelően reprezentálja tulajdonságát, és ami felkelti a HR-esek figyelmét

3. Egészség

Hogy mi köze az egészségnek a sikeres álláskereséshez? Nagyon is sok. Fejvadászok elmondása alapján sokszor nagyon-nagyon szembetűnő, hogy egy interjúra érkező szakember súlyos önbizalomhiánnyal, önértékelési zavarral küzd, ezért nehezen érvényesül, bizonytalan. Ez pedig egy interjú szituációban nem éppen előnyös. A testi lelki egészség egy olyan stabil hátteret ad, amire könnyebb sikereket építeni. Kétségtelen, hogy a tükörbe nézve egy tiszta bőrű, kisimult, ideális testalkatú ember néz vissza, sokkal sikeresebbek tudunk lenni, mint egy önmarcangoló, önbizalom hiányos, kisebbségi komplexusokkal küzdő, beteges egyén. Ilyen módon a szakmai sikerek elválaszthatatlanok az egészségtől.

Testszerviz szolgáltatásunkkal ezt az egészségesebb, teljesebb életet segítünk elérni.

Beck Zsolt könyve akciósan elérhető itt!

Kulcs a karrierhez

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket