Mit mondanak a járványról?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Gondold te tovább…

Ki mit mond? Következtetés! Megoldás…

Angela Merkel 2020 március 11.

„Az emberek 60-70 százaléka megfertőződhet, ezért időt kell nyerni, hogy ne terhelődjék túl az egészségügyi ellátórendszer” - jelentette ki a német kancellár

Giuseppe Conte – Olasz Miniszterelnök

„Az ország vezetői azonban tisztában vannak azzal, hogy a koronavírus elleni harcot még nem nyerték meg, másrészt az enyhítések következtében újból emelkedhet a járványgörbe, ezért fel kell készülniük rá, hogy azt kontroll alatt, a lehető legalacsonyabb szinten tartsák” – mondta Giuseppe Conte miniszterelnök.

Boris Johnson – Brit Miniszterelnök

„Egy második csúcs lenne az, amely végül az emberek egészségre és a gazdaságnak is a legnagyobb kárt okozná.

Robert Redfield, az amerikai Járványügyi és Betegségmegelőzési Központ (CDC) igazgatója a The Washington Post-nak adott interjúban:

„Lehetséges, hogy a vírus támadása ezen a télen még súlyosabb lesz, mint amin eddig átmentünk.”

„A járvány második hullámára figyelmeztet Kínában az ország elnöke, Hszi Csin-ping” – írja a CNN

Harward egyetem kutatói

„E vírusoknak az a jellegzetességük, hogy szezonálisan okoznak járványokat, főként a téli megfázásszezonban. A megbetegedett, majd felgyógyult emberek nem válnak végérvényesen immunissá ellenük (csak korlátozott ideig), így bárki “meg tud fázni”, azaz meg tud fertőződni ugyanazon vírustól akár minden télen. Nem kizárt, hogy ugyanez fog történni az új koronavírussal is.”

Operatív törzs sajtótájékoztató – április 21.

„Magyarországon egyelőre nincs olyan személy, aki makkegészségesen kapta volna el a vírust, és így is meghalt volna.”

„Ahhoz, hogy egy második hullám elkerüléséhez a kollektív immunitás elégséges legyen, az emberek 70 százaléknak immunisnak kellene lennie. Ettől nagyon távol vagyunk" - mondta a francia hírügynökségnek Simon Cauchemez, a Pasteur Intézet kutatója

 

A következtetés:

A koronavírus velünk együtt él majd. Várható, hogy ciklikusan felüti fejét a járvány. Akik egészségesek, azok sokkal nagyobb eséllyel küzdenek meg vele, mint akik krónikus betegek. Jó esély van rá, hogy fokozatosan az emberek jelentős része át fog esni a fertőzésen.

 

Az egészség mostantól már nem pusztán egy kívánatos állapot, hanem egy elérendő kötelező állapot. Saját magunknak kell elérni, hogy a lehető legjobb fizikai állapotba hozzuk a testünket. A jó hír, hogy ez lehetséges. Ehhez változtatásra van szükség! Jó hír, hogy ebben kaphatsz segítséget! Élj vele! Ne azért, hogy kisebb ruhába tudj belebújni, vagy csinosabb legyél, vagy jobban nézz ki a strandon!!

Tedd meg az életedért! A Testszerviz program ebben segít neked!

Klikk ide, az idő megy!

 

Kép forrása: www.freepik.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket