Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Újhagyma, a mindenre-ható!
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
Az újhagyma fogyasztásával nagy mértékben hozzájárulsz egészséged megőrzéséhez, hiszen segít megelőzni az érelmeszesedést, serkenti az emésztést, erősíti és szabályozza a bélflórát, véd a rák ellen, csökkenti a vércukor szintet, hatásos légúti megbetegedések ellen is.
A tavasz első friss zöldsége a piacokon is kapható újhagyma. Nem kíván nagy szakértelmet és Te is duggathatsz kiskertedbe, vagy akár erkélyeden is virágládába hagymát.
A hagymában található allicin és egyéb kéntartalmú vegyületek már aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat. Mivel ezek az anyagok nehezen bomlanak le, az egész szervezetre hatnak, még a húgyutakban is kifejtik gyulladáscsökkentő és gyógyító hatásukat.
Az újhagyma nagy mennyiségben tartalmaz illóolajokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Az újhagymában C-, B1-, B2-, B3-,B5-, B6-,H- és E-vitamin, folsav, nikotinsav, valamint vas, jód, magnézium, kén, szelén, foszfor, kálium, kalcium, réz, cink található.
Az újhagyma jótékony hatásai:
- vitamin- és kéntartalma segít a szabadgyökökkel szemben,
- C-vitamin tartalma erősíti az immunrendszert,
- gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatású,
- segít megelőzni az érelmeszesedést,
- emésztést serkentő, étvágygerjesztő, vizelethajtó, vízhajtó, bélféregűző hatású,
- jótékony hatással van a bélműködésre, ezáltal enyhítheti az aranyeres panaszokat,
- vitamin- és kéntartalma segíti bőrünk megszépülését, felfrissülését,
- a légúti megbetegedésekkel szemben hatásos gyógyító,
- a hagyma rákmegelőző hatása közismert, mert a vegyületei akadályozzák a rákos sejtek növekedését,
- salaktalanít, így fogyasztása mindenképpen ajánlatos tavaszi tisztítókúrák idején is,
- a hagyma illóolajai csökkentik a magas vérnyomást, valamint a koleszterinszintet,
- sok folsavat tartalmaz, ami sejtmegújító hatása révén hozzájárul fiatalságunk megőrzéséhez,
- kimagasló vastartalma fokozza a vérképzést.
- a hagymában található flavonoidok a szív-és érrendszeri betegségekkel szemben nyújtanak védelmet, -
- a női betegségként elkönyvelt csontritkulásra is jó a hagyma, mivel a naponta fogyasztott hagyma növeli a csontsűrűséget.
Forrás:egeszsegter.hu
Egészséges ételek Neked személyre szabva!
Szeretnél többet tudni az egészséges táplálkozásról?
Jelentkezz egy ingyenes konzultációra itt
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!