Zöld utat a zöldeknek!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Azt mindenki tudja, hogy a zöldségek egészségesek, de hogy a zöld színűek különösen fontosak és jótékonyak, azt is érdemes megjegyezni, sőt, ha lehet, akkor ezeket minden nap fogyasztani.

A zöld színű zöldségeink jótékony hatásukat a klorofillnek köszönhetik, ami ugyan nem vitamin, de egy nagyon fontos növényi pigmentanyag, zöld festék tulajdonképpen, ami a napfénynek köszönheti létét, és szuper antioxidáns, vagyis fiatalít, méregtelenít, vagyis segít eltávolítani a szennyeződéseket és méreganyagokat a szervezetből, élénkít, serkent, felpörget, immunerősítő, vagyis támogatja a fertőzésekkel szembeni ellen állóképességet, segíti a szervezetben a sejtépítést, regenerálást, erősíti a bélflórát, csökkenti, szabályozza a vér koleszterinszintjét, gátolja a rákkeltő anyagok aktivitását, lúgosító hatású, vagyis ellenpontozza a túlzottan savas ételek hatását a szervezetben.

Zöld utat a zöldeknek!

A zöld színű ételeink emellett tele vannak magnéziummal, ami erősíti a csontokat is, amire elsősorban a nőknek érdemes odafigyelniük, a gyakori csontritkulás megelőzhető rendszeres és megfelelő magnéziumbevitellel, és ebben a zöldek is fontos szerepet kaphatnak. A magnézium ugyanis segíti a D-vitamin hatásának kifejtését, ami fontos az ételeinkben levő kálcium beépüléséhez.

A magnézium még nagyon fontos az idegrendszer számára is, ezért növeli a stressztűrő képességünket.

Emellett fontos, hogy magas rosttartalmúak, így jótékonyan hatnak az emésztésre, ugyanakkor kevés kalóriát tartalmaznak, ezért diétás étrendben is fontos, hogy bőséggel fogyasszuk a zöldeket.

A legjobb zöldek

Zöld színű zöldségek és leveles saláták: salátafélék, rukkola, madársaláta, spenót, sóska, fejes saláta, endívia, fodros kel, brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, káposzta, uborka, zöldbab, borsó, spárga, póréhagyma, újhagyma, cukkini, zeller, petrezselyem, zöldpaprika és ne feledkezzünk meg: zöld alma, kivi, rebarbara, és ide sorolható a spirulina is.
Forrás:cookta.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket