Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Kata Somlói Galuskája Cukor és Gluténmentesen
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!
Hozzávalók a piskótához:
- 25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
- 3 egész tojás
- 1,5 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
- 5 dkg vaj
- Fél teáskanál sütőpor
- 10 dkg durvára vágott mandula vagy dió
Opcionális: mazsola
I. Krémhez:
- 4 evőkanál jó minőségű kakaópor
- 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
- Kb 1,5 dl víz vagy tejszín
Opcionális: rumaroma
II. krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 2-2,5 dl tejszín
- Vanília aroma vagy rúd kikapart magja
- 2 evőkanál mascarpone
- 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
Elkészítése:
Piskóta:
A tojások sárgáját kikeverem az édesítővel.
A gesztenye masszát a vajjal és a sütőporral krémesre keverem, majd a tojások sárgájával vegyítem
és hozzá adom a durvára vágott diót (áztatott mazsolát)
A tojások fehérjét felverem keményre és óvatosan a masszához keverem.
Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe teszem és 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm.
Ha megsült megvárjuk, míg kihűl és felkockázzuk.
I. krém:
A kakaóport az édesítővel és a vízzel felolvasztjuk, ha nagyon sűrű még hígítsuk krémes állagura.
II. krém:
A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel, vanília aromával vagy vanília kikapart magjával
Felengedjük a tejszínnel, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Mikor már nem annyira forró hozzá keverjük a mascaponét.
A tojásos krém felét hozzá keverjük a csokis krémhez, ha nagyon sűrű még hígítsuk (tejszínnel) nem
túl folyékony állagúra.
Ha készen vagyunk a krémekkel és minden kihűlt, akkor poharakban rétegezzük le a hozzávalókat.
Alulra kerül a vaníliás krém, erre a piskóta majd a csoki krém és így tovább.
A tetejére felvert tejszínhabot teszünk és pirított mandula forgácsokkal díszítjük.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat hozzá! :-)
Testszervizelj és érezd jól magad!
Első lépés az életmódváltáshoz!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!