Kata Somlói Galuskája Cukor és Gluténmentesen

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


 

Hozzávalók a piskótához:

  • 25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
  • 3 egész tojás
  • 1,5 evőkanál édesítő (stevia- eritrit)
  • 5 dkg vaj
  • Fél teáskanál sütőpor
  • 10 dkg durvára vágott mandula vagy dió

Opcionális: mazsola

I. Krémhez:

  • 4 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)
  • Kb 1,5 dl víz vagy tejszín

Opcionális: rumaroma

II. krémhez:

  • 4 tojás sárgája
  • 2-2,5 dl tejszín
  • Vanília aroma vagy rúd kikapart magja
  • 2 evőkanál maskapone
  • 2 evőkanál édesítő (stevia-eritrit)

Elkészítése:

Piskóta:
A tojások sárgáját kikeverem az édesítővel.
A gesztenye masszát a vajjal és a sütőporral krémesre keverem, majd a tojások sárgájával vegyítem
és hozzá adom a durvára vágott diót (áztatott mazsolát)
A tojások fehérjét felverem keményre és óvatosan a masszához keverem.
Sütőpapírral kibélelt kisebb tepsibe teszem és 180 fokos légkeveréses sütőben 20 percig sütöm.
Ha megsült megvárjuk, míg kihűl és felkockázzuk.

I. krém:
A kakaóport az édesítővel és a vízzel felolvasztjuk, ha nagyon sűrű még hígítsuk krémes állagura.

II. krém:
A tojások sárgáját kikeverjük az édesítővel, vanília aromával vagy vanília kikapart magjával
Felengedjük a tejszínnel, és lassú tűzön sűrűre főzzük.
Mikor már nem annyira forró hozzá keverjük a mascaponét.
A tojásos krém felét hozzá keverjük a csokis krémhez, ha nagyon sűrű még hígítsuk (tejszínnel) nem
túl folyékony állagúra.
Ha készen vagyunk a krémekkel és minden kihűlt, akkor poharakban rétegezzük le a hozzávalókat.
Alulra kerül a vaníliás krém, erre a piskóta majd a csoki krém és így tovább.
A tetejére felvert tejszínhabot teszünk és pirított mandula forgácsokkal díszítjük.

 

Jó étvágyat hozzá! :-)

Testszervizelj és érezd jól magad!

Első lépés az életmódváltáshoz!

Cukormentes, Gluténmentes Somlói Galuska

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás