Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Rebarbarás-epres habos pite
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Torta hozzávalók (23 cm-es tortaformába):
Pitetészta:
- 200 g vaj
- 2 ek. nyírfacukor (40 g) vagy más édesítő ízlés szerint
- 3 nagy tojássárgája
- 165 g mandulaliszt (nem őrölt mandula, hanem ilyen liszt)
Krém:
- 80 g vaj
- 70 g nyírfacukor vagy más édesítő ízlés szerint
- 3 nagy tojás
- 20 g mandulaliszt
Töltelék:
- 400 g rebarbara
- 500 g eper
- 70 g nyírfacukor vagy más édesítő ízlés szerint
Hab:
- 3 nagy tojásfehérje
- 140 g nyírfacukor vagy más édesítő ízlés szerint
Elkészítése:
A pitetésztához a puha vajat a cukorral és tojássárgákkal alaposan eldolgozom. Beleszitálom a mandulalisztet és egy gombócot formálok belőle. Mindenképpen a fent említett lisztből fog működni, őrölt mandulából valószínű egy kicsit többet kell bele tenni (nem próbáltam ki).
Ebből a mandulalisztből a zsiradékot kivonták. A kapcsos tortaforma alját kibéleltem sütőpapírral. A sütőt előmelegítettem 160 fokra. A tésztát belesimítottam a formába, úgy hogy szép magas oldala is legyen. Nekem egy kanál volt segítségemre a simításhoz.
Nincs pitesúlyom, hanem alufóliából készítettem egy magas hengert, amit beletettem a sütőformába, ez védte meg a pitém oldalát, hogy sülés közben nehogy összeessen. Nagyjából 20 perc alatt megsütöttem.
Elkészítettem a krémet. A vajat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a tojásokat és a mandulalisztet. A tortaformába kanalaztam majd visszatettem a sütőbe (ezúttal 180 fokra) és további 20 percet sütöttem.
A töltelékhez a rebarbarát és epret nagyobb darabokra vágtam és a cukorral egy lábosban alaposan összefőztem.
Ha megsült a pite és langyosra hűlt, akkor a gyümölcsöt rákanalaztam. Ha nagyon sok a leve, akkor azt ne tegyük bele, ne áztassa el túlságosan a pitét.
A tojásfehérjéből és cukorból kemény habot vertem, a pitére kanalaztam és szakácsfáklyával megpirítottam. Ennek hiányában jó magas hőfokon 5 perc alatt grillezzük a sütőben.
Aztán máris szeletelhető.
A mandulaliszttől nagyon finom marcipános íze lesz.
Forrás:colorsinthekitchen.com
JÓ ÉTVÁGYAT KÍVÁNUNK!
Tetszik ez a desszert? ITT találsz még többet!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!