Túrós, sajtos, zabpelyhes, igazi omlós pogácsa

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


          

                           KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


 

Pogácsa hozzávalók (24 darabhoz):

• 25 dkg túró
• 15 dkg reszelt sajt
• 2 tojás
• 3 evőkanál gluténmentes zabpehely
• 3 evőkanál gluténmentes zabpehelyliszt
• 1 kávéskanál só
• bors
A tésztájába keverhetsz zöld fűszereket vagy fokhagymát is.
Elkészítés: 20 perc, pihentetés: 30 perc, sütés: 20 perc

Elkészítés:

A túrót egy villával kicsit nyomkodjuk meg, majd keverjük hozzá a felaprított zabpelyhet, a zablisztet, a tojást. 
Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal, ezután jól gyúrjuk össze. 
Ha nagyon ragacsosnak véljük, adjunk még hozzá kevés zablisztet. A masszát helyezzük legalább fél órára a hűtőbe. 
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és rakjunk rá kicsi tésztahalmokat. Ha laposabb tallérokat szeretnénk, egy kicsit nyomkodjuk meg őket. Nagylyukú reszelőn lereszelt sajttal szórjuk meg a tészta tetejét, ne sajnáljuk.Tegyük előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 15- 20 perc alatt süssük készre a tallérokat. Forrás: femina.hu 

JÓ ÉTVÁGYAT!

Egyéb kiváló nasi receptek ITT találhatóak!

Túrós, sajtos, zabpelyhes, igazi omlós pogácsa


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket