365 napja, hogy...

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Ma van a 365. nap, mióta elkezdtem. Minden nap! 40 perc! Nem több és nem kevesebb. Csak csinálni kell, gondoltam, és így is lett.

Hogy könnyű volt-e? Volt mikor igen, volt mikor nem! Volt, amikor hagyni akartam az egészet, máskor elszánt voltam, hogy menni fog ez.

Nem valami nagy dolog sokaknak, nekem igen!

És mi is az, ami már 365 napja tart? 2018 augusztus 1-én egy kellemes forró nyári estén úgy gondoltam, hogy elkezdek egy kicsit többet mozogni.

Nem sportolni, csak mozogni. Nyújtások, egy kis erősítés, saját testsúlyos gyakorlatok, rémesen egyszerű dolgok.

40 percet csináltam és valahogy sokkal jobban éreztem magam. Kisimultam, lazább lettem, a testem ujjongott, hogy egy kicsit a szokásostól eltérő mozgásformákkal találkozik, az ízületeim jobban mozogtak. 

Hát így kezdődött. És másnap is volt kedvem hozzá, így csináltam.

Egyszer csak azt vettem észre, hogy már alig várom ezt a 40 percet. Közben eltelt az első hónap. Minden nap!

Gondoltam, mi lenne, ha egy magamnak szóló kihívást kezdenék, és mondjuk még 1 hónapig minden nap tornáznék? Úgy is lett!

Lételemmé vált a mindennapi mozgás, éreztem, hogy egy kicsit erősödtem, a tartásom jobb lett, oldotta a stresszt és kezdett a test úgy működni, ahogy az kell.

3 hónap lett a célkitűzés. Nem azért, mert micsoda nagy dolog ez, hanem azért, mert éreztem, hogy a testemnek ennyire biztosan szüksége van.

Egész napi ülés, vagy állás egyhelyben. Ezt valahogy ellensúlyozni kell, ha nem akarok mindenféle gerinc, hát, ízületi fájdalmakat.

Hát nem akarok!

Ma eljött a 365. nap és alig várom ezt a 40 percet.

Ma eljött a 365. nap és alig várom ezt a 40 percet.

40 perc magamért, a hosszabb életért, a jobb fizikai állapotért, az egészségért az ideális testért. (Biztos vagyok benne, hogy ennyi időt naponta eltöltünk felesleges dolgokkal, szóval ez nem idő kérdése.)

Biztos vagyok benne, hogy legalább egy napi 15-20 perces sétára mindenki képes. Nem sportról beszélek, hanem a megszokottól egy kicsit eltérő mozgásra.

Egy picivel többet, mint tegnap. Ez lehet pár lépéssel több, egy kis nyújtózkodással, pár egyszerű gyakorlattal.

És egy fontos részlet. Engem ezen az úton kedves barátom Mozgáskészlet tréning videója indított el.

Megértettem a bevezetőben, hogy a test hogyan működik mozgás tekintetében, megértettem, hogy egy kicsit kell és érdemes vele foglalkozni, és megkaptam azokat az egyszerű gyakorlatokat (több mint 100), amiből össze tudtam válogatni a számomra megfelelőeket.

Hogy megérte ez az egy éves kihívás? Hát persze!

Hogy folytatom-e? Hát persze, csak most már nem kihívásnak hívom, hanem egyszerűen megadom a testnek, amire szüksége van.

Ha elindulnál valami hasonló úton, akkor itt a Mozgáskészlet oktató és tréning videó!

Jó utat kívánok!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket