Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
A gesztenye különlegesen jótékony hatásai
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A gesztenyében sok a C- és E-vitamin, amik antioxidáns hatásúak. Ezen kívül van benne B1-, B2-, és B6-vitamin is, és ásványi anyagokban is bővelkedik, főleg nátriumot, káliumot, kalciumot és foszfort tartalmaz.
A gesztenyét már a népi gyógyászatban is használták. A diófélék közé tartozik, de rokonaival ellentétben jóval kevesebb zsírt raktároz, így energiatartalma is alacsonyabb.
Magas a rosttartalma is. A rostfogyasztás segíti a vércukorszint szabályozását. A gesztenye csökkenti az éhségérzetet, elősegíti a jó bélműködést, magas keményítőtartalma miatt az étrendedben helyettesíthetők vele a gabonaféléket és a burgonya is.
Ha a megsütött gesztenyéből pürét készítünk, akkor ez a keményítőtartalom már gyorsabban szívódik fel, mintha csak a meghámozott egész gesztenyéket ennénk meg. Ha nem sütjük át jól a gesztenyét, akkor a gyomrunk számára emészthetetlen.
A vadgesztenyéből nyert hatóanyagok a gyulladáscsökkentő hatás miatt a bőrünkre is jó hatással vannak, ezért gyakran használják gyógykrémek, kozmetikumok készítésére is.
Az ilyen krémek csökkentik a narancsbőrt, és régóta használják fekélyek és bőrbetegségek kezelésére.
Figyelj oda, hogy mit eszel!
A Kulcs a tápanyagokhoz című könyv képessé tesz arra, hogy eldöntsd egy ételről, hogy mennyire lesz előnyös számodra és mennyire nem.
A könyv napi használatával olyan szakértő lehetsz, aki képes „röntgen szemekkel” átvilágítani a feltálalt ételeket.
Tudd meg, hogy mi a különbség az igazán tápláló és az „üres kalória” étel között.
Vásárolj be úgy, hogy az étrended megváltoztatása valóban javítsa az életminőségedet.
BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!
NAGYSZERŰ GESZTENYE RECEPTEKET TALÁLSZ ITT!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!