A sörélesztő kimagaslóan egészséges hatásai

TOVÁBB AZ ÖSSZES SIKERBEJEGYZÉSRE!


 

A sörélesztő egy egysejtű, mikroszkopikus méretű gombaféle, amelyet - ahogy az a nevéből is kiderül - alapvetően a sörgyártás folyamán használnak.

A sörélesztő abban különbözik a többi élesztőtől, hogy komlón, vagy csíráztatott árpán (azaz malátán) tenyésztik, majd ezt a tenyészetet hőkezelik. Mivel a csírázó magvak nagyon sok tápanyagot tartalmaznak, így a sörélesztő gombák is nagyon értékes táptalajon nevelkednek. 

1 evőkanál (15 gramm) sörélesztő pehelyben van 8 gramm fehérje, 3 gramm rost, 6 gramm szénhidrát. Ebből látható, hogy kimagasló a fehérjetartalma.

A sörélesztőnek főleg a B-vitamin-tartalma jelentős, ezért nagyon jó folsav (B9-vitamin) forrás.

Ezen kívül van benne kálium, króm, réz és szelén is. Ezek a tápanyagok, a testünk számára jól hasznosuló, aminosavakhoz kötött formában vannak jelen a sörélesztőben.

A sörélesztő erősíti az immunrendszert (szelén), segíti a vércukorszint szabályozását (króm), segíti az idegrendszer működését (kálium és B1-vitamin).

Mivel a sörélesztőnek magas a rosttartalma, ezért előnyösen hat a bélflórára is.

A sörélesztő bátran fogyasztható, mert nincs erjesztő képessége. Pehely formában a napi ajánlott mennyiség 1-2 evőkanálnyi, amit célszerű a napi főétkezésekre elosztani. Jól hozzákeverhető turmixokhoz, vagy salátaöntetekhez, illetve jól fogyasztható leveles salátára szórva.

Kipróbálnád a sörélesztő pelyhet?

Itt találsz gluténmenteset!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket