Az életmód váltás lépcsői, avagy hogyan érjünk fel a legfelső emeletre…

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!2300 ügyfél, több ezer beszélgetés után összeállt az a lépcsősor, melyen elindulhatunk az életmódváltásban és aminek a vége a test kiváló állapota, tartós dinamikus egyensúlya található.
Persze vannak, akik még csak azt sem hajlandók észre venni, ránézni, hogy szükséges lenne egyáltalán valamit tenni. Ők úgy vannak jól, ahogy vannak (gondolják), semmi szükség változtatásra, ezt örököltem, a szomszéd még kövérebb, genetika, el kell fogadnom magam és így tovább.
Ők nem hogy nem lépnek rá a lépcsőre, még azt sem látják, hogy van ilyen. Velük nem foglalkozunk most. Majd az élet egyszer rákényszeríti őket!
Az első lépcsőfok annak felismerése, hogy valami nincs egészen rendben. Fáradékonyabb vagyok, egy kicsit megnőtt a ruhaméretem, egy kicsit ingerültebb vagyok, kedvetlenebb és képes vagyok összehasonlítani korábbi ideális önmagammal a mostani állapotot. És bizony nem testszik. Na ez már valami! Legalább ránézünk a dologra és gondolkodunk!
A következő, még mindig nem túl nehéz lépés, hogy elkezdünk egy kicsit utánanézni, hogy mit lehetne ezzel kezdeni. Kutatgatás, olvasgatás, beszélgetés a barátainkkal, szóval tájékozódás arról, hogy mit lehetne kezdeni magunkkal. (Sokan már itt elbuknak a tengernyi információban, az egymással versengő tanácsokból nem tudnak választani, vagy azt gondolják, az olvasgatás és a gondolkodás majd segít valamennyire.)
Ezt követi a döntés, hogy oké, akkor elkezdek valamit, megteszem az első lépést. Sokszor valami könnyűt próbálunk, valami csodaszert, vagy varázsitalt, amiről azt hisszük, hogy megoldja a problémát helyettünk. De ez már valami, mert legalább van egy döntés és van következménye, elindulunk valamerre. Hogy jó-e az irány, az abból derül ki, hogy van-e eredmény és tartós-e.
Az ettől már sokkal nehezebb lépés az, hogy mi vesszük kezünkbe a sorsunk és elkezdünk dolgozni mi magunk az ügyön. Megfogalmazzuk, hogy mi is az a helyes életmód, amit el akarunk érni, és apró lépésenként elkezdjük csinálni. A lényeg az aprón és a csinálni szavakon van.
Utána nem is egy lépcsőfok következik, hanem több kisebb közbenső fokozat. Táplálkozási szokásaink apró változtatása, egy kis mozgás beiktatása, egy kicsit több regenerálódás (pl alvás, pihenés, kirándulás, művészeti élmények). Haladni kell lépésről lépésre. Kitartás és gyakran segítség szükséges
a módszeres meneteléshez, és ahhoz, hogy ne adjuk fel félúton.
Amikor kialakult a helyes életmód, a következő feladat a stabilizálás. Nem csak pár hétről, hónapról van szó, hanem egy új életmódról, amit innen kezdve tartani kell. És a csoda nem marad el, a test hosszú időn keresztül még mindig javul, javul, javul. Ez az életmódváltás csúcsa, amikor az új életmód teljesen és tartósan leváltotta a régit. Nem kell napi küzdelmet folytatni érte, hanem csak csinálod úgy, hogy nem is figyelsz rá. Ez az a pillanat, amikor azt mondhatjuk, elértük az életmódváltás csúcsát. Amikor az már szokássá vált.

Leírva nem túl bonyolult a teendők sora. Javaslom azt nézd meg, hogy te melyik lépcsőfokon állsz, vagy álltál már valaha. Nézd meg, hogy hol és miért akadtál el. (Nem volt jó, amit csinálni kellett, nem volt eredménye, kínoznom kellett magam, éheznem, koplalnom kellett, nem volt fenntartható, vagy életszerű, vagy segítség nélkül nem bírtam sokáig csinálni.)
A legfontosabb, hogy legyen segítség. Egy olyan ember, aki megérti a problémádat, sőt maga is átesett hasonlókon. Magabiztosan vezet téged a számodra megfelelő úton. Tudod, hogy amit csinálsz az jó neked és hamar jönnek az eredmények. Nem kínlódás az egész és úgy érzed egy életre szól, amit kialakítasz.

Valahol itt jönnek képbe a Testszerviz Konzultánsok! Ők azért vannak, hogy segítsenek neked megtalálni a saját utadat és fogják a kezed, miközben jársz rajta.
Kérj segítséget bátran, rengetegen megtették és hálásak érte! Lépj az első lépcsőfokra!

TÖLTSD KI A TESZTET! SEGÍTÜNK!
 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket