Karácsony kajakóma nélkül? Lehetséges! Kattints rá!
Az ősz kedvence: A sütőtök!
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A sütőtök nevével ellentétben nemcsak sütni jó.
Különféle leveseket, köreteket és desszerteket is készíthetünk ebből a vitaminokban gazdag zöldségből, amely a főzőtök, laskatök, cukkini, patisszon, görögdinnye és az uborka rokona. Kevés szénhidrát van benne, mivel a 90 százaléka víz, és a húsán és magján kívül még a virága is ehető, ami sülve különleges csemege.
A legismertebb hazai változatai a nagydobosi, a kiszombori és az óvári sütőtök.
A sütőtökben sok a kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, és van benne még C-vitamin, karotin (amiből a szervezetünk A-vitamint állít elő), illetve a különböző B-vitaminok: biotin, niacin, pantoténsav, B1, B2, B6 vitamin és folsav.
Rendszeres fogyasztása szebbé teszi bőrünket, a rosttartalma miatt a népi gyógyászatban béltisztítóként használták. Így jótékony hatással van az emésztési problémákra, támogatja a máj és az immunrendszer működését. Erre az őszi-téli hónapokban különösen nagy szükségünk van.
A sütőtök húsán kívül a magja is hasznos, azt se dobjuk ki.
Szuper sütőtök receptek várnak rád itt!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!