„Kövér vagyok, ezért nem kapok állást.”

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Megtörténhet-e? Kinek a hibája?

Talán meglepő lesz, de mi teljesen megértjük, miért nem kap állást sok önmagát kövérnek nevező álláskereső. Sőt, karrier-tanácsadók is azt mondják, sok esetben valóban lehet a kudarc oka a testsúly. De hát ez diszkrimináció, miért merünk erről ilyen nyíltan beszélni? Mert valójában nem az a bukás oka, amire elsőre gondol, máshol van a kutya elásva…

Egy ideális világban soha, senkit nem érhetne hátrányos megkülönböztetés sem a neme, sem a kora, sem a testsúlya miatt. Mindenféle diszkriminációt elítélünk. Azonban észrevettünk egy érdekes összefüggést a túlsúlyos, egészségtelen életet élő, enervált egyének között. Egyrészt gyakran kezelik kifogásként a súlyúkat, takaróznak vele a sikertelenségeik után. „Nem vettek fel, mert nem nézek ki elég jól.” „Én szakmailag jobb voltam, de a másik nő csinosabb volt.” Talán a lelket megnyugtatják ezek a mondatok, de valójában nem fordulhat elő, hogy a testalkata miatt kerül valaki hátrányban, ha szakmailag tökéletes az adott pozícióra.

Másrészt a fejvadászok és karrier-tanácsadók felhívták a figyelmet egy gyakori jelenségre. A túlsúllyal gyakran jár kéz a kézben az önbizalomhiány, a rossz közérzet, a szorongás, és ezek viszont nagyon szembetűnőek az interjún. Az, hogy a tükörben nem azt látjuk, amit látni szeretnénk, nagyban kihat az önbizalmunkra és könnyen szorongóvá, kishitűvé tesz.

Természetes, hogy egy egészségtől kicsattanó, önmagát elfogadó, elégedett álláskereső sokkal határozottabban és eredményesebben tudja reprezentálni magát az álláspiacon.

Fontos elmondani persze, hogy nagyon sok olyan molett egyén van, aki kicsattan az egészségtől, magabiztos, elfogadja és szereti is önmagát, és ez így is van jól. Cikkünk nem róluk szól.

Ilyen módon tehát nyilvánvalóan lehet összefüggés a testsúly, az egészség, és az álláskeresési sikertelenségek között. Annyi biztos, hogy a testünk és a karrierünk is megérdemli a maximális törődést és odafigyelést.

Beck Zsolt hiánypótló könyve az álláskereséshez, a váltáshoz nyújt szakértő támogatást.

Most kedvezményes ajánlatunk keretein belül vásárolhatja meg ezt a hiánypótló útmutatót.

Kulcs a karrierhez

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket