Az olajos magvak hatása a pajzsmirigyre és szívünkre

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Hazánk nagy részén a termőtalaj, következésképpen az ott termelt növények nagy része is szelénben igen szegény. A szelén, pedig a pajzsmirigy egészsége szempontjából nagyon fontos nyomelem.

Az olajos magvak fontos szerepet tölthetnek be a pajzsmirigy, a szív és érrendszerünk egészséges működésében.

DIÓ:

A dió barna színét a héjába lévő magas jód koncentrációnak köszönheti. A kezünket is megszínezheti, ami ártalmatlan jelenség. A dióból, ha napi 7-10 szemet elfogyasztunk, akkor máris biztosítottuk szervezetünk számára a szükséges jód bevitelt.

A szelénnek és a jódnak ezzel a természetes kombinációjával nagyon sok pajzsmirigy betegség kialakulását előzhetnénk meg. (Betegség esetén konzultáljon az orvosával!)

Az olajos magvak hatása a pajzsmirigyre és szívünkre

PISZTÁCIA:

A pisztáciában egy másik nagyon fontos mikroelem található nagyobb mennyiségben, ez pedig a réz. A réz hiányában a mátrix metalloproteináz enzimrendszerek nem működnek tökéletesen, melynek következtében a nagy artériák háromrétegű falai meggyengülnek, hajlamossá válnak a kiöblösödésekre (aneurizma), valamint az érfal belső rétege a véráramlás hatására leválhat (ezt nevezzük disszekciónak), aminek a következtében életveszélyes vérkeringési zavarok alakulhatnak ki, gyakran drámai hirtelenséggel.

A pisztáciából elég napi 10 szem ahhoz, hogy a rézbevitel optimális mennyiségét biztosítsuk a szervezetünk számára.

Mind a kettő olajos mag igen kiváló, többszörösen telítetlen zsírsavakban is igen gazdag. Ezek a zsírsavak határozott védelmet nyújtanak a szívinfarktussal és a stroke-kal szemben. Beáztatva fogyasztva étkezések között csökkentik az éhség érzetet. Rosttartalmuk sem elhanyagolható, így az emésztést is jótékonyan befolyásolják.

Végül, de nem utolsó sorban, még nagyon finomak is.

Forrás: drtihanyi.hu

Mértékkel való fogyasztásuk ajánlott, persze nem este nasira. :-)

Jelentkezz egy ingyenes konzultációra ahol megtudhatod, hogyan teheted rendbe az emésztésed a pajzsmirigy működésed aminek eredménye lesz a fogyás.

Itt tudsz egy ingyenes konzultációra jelentkezni!


 

JAVÍTHATÓ AZ, AMI ELROMLOTT!

A MEGOLDÁS abban rejlik, hogy TUDÁST szerezz erről és az ehhez hasonló generációs betegségekről.

Miután MEGÉRTED hogyan alakult ki, megérted hogyan működik a tested, könnyebben tudod kezelni.

Ezért írtuk meg a KULCS A HORMONOKHOZ könyvünket, hogy megértést adjunk ezen a rendkívül fontos, mégis homályos területen.

Bővebb információk a könyvről ITT.

Kulcs a hormonokhoz

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket