A Testszerviz holisztikus megközelítést alkalmaz: a programok révén személyre szabott támogatást nyújt, a könyvekkel gyakorlati tudást ad. Mi így segítünk!
Zsírokra pedig szükség van!
Ma, amikor minden joghurt, kefir, sajt, stb. büszkén hirdeti magáról, magyarul és angolul, hogy zsírmentes (fat free), nem árt ezt a kérdést közelebbről szemügyre vennünk.
Normálisan a szervezet energia forgalmának 15-25%-át a zsíroknak kellene kitenni. Csakhogy nem akármilyen zsírokról van szó, hanem olyan zsírokról, ahol a telített és telítetlen zsírsavak aránya, a mostani 20:1-hez arány helyett 3:1-hez arányt képviselne.
A telített zsírok többségükben állati eredetű zsiradékok (de vannak kivételek, pl. a hal!), míg az egyszeresen telítetlen (olíva olaj) és a többszörösen telítetlen zsírok általában növényekben lelhetők fel (főleg a magvakban, csírákban) nagyobb mennyiségben. A telített zsírsavak túlzott bevitele a daganatképződést segíti elő: főleg a gyomor és vastagbél daganatok vonatkozásában.
Az egyszeresen telítetlen zsírsavak főleg az érelmeszesedés folyamatát és a vérrögképződést gátolják (olíva olaj), míg a többszörösen telítetlen zsírsavak ezen felül még a daganatképződés gátló hatással is rendelkeznek.
A többszörösen telítetlen zsírsavak egy részét a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért csak táplálék formájában vehetjük fel őket. Ezeket a többszörösen telítetlen zsírsavakat ezért esszenciális zsírsavaknak nevezzük. Ide tartoznak az omega-3 zsírsavak, de van két igen különleges zsírsavfajta, amiről külön is szeretnék szólni.
forrás:drtihanyi.hu
Tanulj meg tested támogatni valódi ételekkel! Csodaszerek, bogyók, porok nélkül.
Mi segítünk neked elérni az ideális tested. Közösen, együtt.
Kezdd itt, TÖLTSD KI A TESZTET MOST!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!