A Testszerviz holisztikus megközelítést alkalmaz: a programok révén személyre szabott támogatást nyújt, a könyvekkel gyakorlati tudást ad. Mi így segítünk!
Kata gesztenyés tortája
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Hozzávalók a tésztához:
- 2 db 25 dkg-os cukrozatlan gesztenye massza (Gelato Italiano, Maroni)
- 5 evőkanál kakaópor + 3 evőkanál édesítő
- 6 db. tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 bio citrom reszelt héja
- 3 evőkanál édesítő (stevia-eritrit keveréke)
- 1,5 cm –es vanília kikapart magja
- 10 dkg vaj
A kakaóport olvaszd fel 3 evő kanál édesítővel és pici vízzel.
A tojások sárgáját keverd, ki az édesítővel, a vajat pedig simára keverd össze a gesztenye masszával.
A kikevert tojás sárgáját és a gesztenye masszát dolgozd össze és mehet bele a langyosra hűlt csoki és a
citrom reszelt héja a vanília és a szódabikarbóna.
A tojásfehérjét verd fel kemény habbá és lazán keverd a gesztenyés masszához.
Ha van, két egyforma tortaformád béleld ki sütőpapírral, amit kicsit nedvesítsél be, majd a masszát
elfelezve öntsd óvatosan a formába. Kicsit ütögessed az asztalhoz, hogy szép egyenletesen terüljön el.
180 fokon kb. 20 perc alatt készre sül légkeveréses sütőben.
Amikor kihűl, akkor szépen levehető az aljáról a sütőpapír.
Sütheted (nagy) tepsi formában is, akkor, ha készen van, vágd ketté.
Két fajta krém is illik hozzá:
Gesztenye krém:
- 1 tojás sárgája pici tejjel vagy tejszínnel és édesítővel sűrűre főzve (gőz felett)
- 25 dkg cukrozatlan gesztenye massza
- 12 dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- pici rum
A vajat keverd el a gesztenye masszával, majd mehet hozzá a mascarpone és a tojáskrém.
Édesítsd ízlés szerint.
Tedd kb. 15 percet a hűtőbe, ha kihűlt kend a két lap közé.
2.krém:
- 1 tojás sárgája kevés kókusztejjel és édesítővel sűrűre főzve (gőz felett)
- 25dkg mascarpone
- 5 dkg vaj
- vanília kikapart magja
- 10 dkg kókuszreszelék
- édesítő ízlés szerint
A mascarponét a vajjal, a vaníliával és a kókuszreszelékkel keverd simára, majd add hozzá tojáskrémet. Ha
kell, akkor még hűtsed le, hogy kenhető legyen.
Csoki máz:
3 púpos evőkanál kakaót olvasszál fel kicsi vízzel és édesítővel ízlés szerint.
Ha felolvadt és kicsit kihűlt, keverj hozzá egy diónyi vajat, keverd simára és ezzel vond be a torta tetejét.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat!
Csodálatos desszertek találhatók ITT!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!