Az inzulinrezisztencia sokszor nem látványos tünetekkel támad, hanem apró lépésekkel rombolja a szervezetet. Amikor kiderül, már lehet, hogy a baj nagyobb...
Nicecream, az egészséges vegán fagyi
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Vannak, akik meggyőződésből, mások táplálékérzékenység vagy épp egészségesebb és alakbarátabb táplálkozás okán választják szívesen a vegán, mindenmentes fagyikat, amivel már egyre több helyen találkozhatunk, de otthon is nagyon egyszerűen elkészíthetünk hozzá egy alapot, amit aztán kedvünk szerint ízesíthetünk, variálhatunk.
A fagylalt a nyár legnépszerűbb desszertje, hűsít, krémes, édes, nem kétséges, hogy ez a legtökéletesebb nyalakodni való, ugyanakkor jó sok kalóriát bevihetünk vele észrevétlen. Kivéve, ha egészségesebb alternatívát választunk, amilyen a frappánsan nicecream-nek keresztelt vegán, mindenmentes fagylalt.
Ennek a jeges desszertnek az alapja fagyasztott banán és növényi tej, minél érettebb a banán, annál jobb, hiszen akkor igazán édes, és jó esetben semmilyen édesítőre nincs szükség pluszban, de ha mégis édesebben szeretjük, akkor egy kis agavé- vagy juharszirup mehet bele, így is sokkal egészségesebb és diétásabb mint a klasszikus, tökéletes uzsonnára, nassolni, de még reggelire is, hiszen tulajdonképpen nem más, mint egy jeges banánturmix...
Vegán fagyialap
A tökletes nyári desszertükhöz semmi másra nincs szükség,mint jó érett, felkarikázott és lefagyasztott banánra, némi növényi tejre - tehéntej is megfelel, ha nem szempont, hogy vegán legyen -, valamint egy ügyes és hatékony turmixra vagy késes robotgépre. 3 banánhoz érdemes nagyjából 1/2 deci folyadékot számolni, ekkor lesz jó sűrű, kellemesen krémes az állag, és ha gyorsan dolgozunk, akkor nem olvad ki, vagyis visszatehetjük a fagyasztóba, akár beízesítve is, és bármikor megdézsmálhatjuk, amikor csak megkívánjuk.
Variációk
A banános fagyialap önmagában sem rossz, de persze még finomabb, ha egy kicsit megbolondítjuk, például
- hozzáadhatunk az alaphoz jó maréknyi fagyasztott erdei gyümölcsöt, epret vagy málnát, meggyet vagy cseresznyét és 1 teáskanál vanília-kivonatot, és addig mixeljük, amíg nagyjából összetörik és pirosas lesz a fagyink, de azért még maradnak benne darabok
- frissítőbbé tehetjük egy kis citrommal és mentával, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott friss mentát egyszerűen csak a banános alaphoz adjuk, és ilyenkor azért nem árt egy kevés édesítő a savanyúság ellenpontozására
- csokibolondoknak is remek alternatíva ez a banános fagyialap, hiszen 1 púpozott evőkanál kakaóporral, 1 teáskanál vanília-kivonattal és 2-3 evőkanálnyi agavé- vagy juharsziruppal tökéletes csokifagyit kapunk, ami tovább gazdagítható csokidarabokkal vagy apróra vágott mogyoróval, szintén a turmixban összedolgozva
- egy kis karamellel is megbolondíthatjuk a banános fagyialapunkat, ehhez használhatunk sima karamellt, de még jobb, ha az egészséges datolya-karamellt választjuk - ehhez receptet itt találtok -, ezt csak simán a kész fagyialaphoz kell mixelni
- az utóbbi évek slágerfagyiját, a pisztáciát is elkészíthetjük ezzel az egészséges alappal, ehhez 1 kávéskanálnyi mandula-kivonatot és maréknyi sózatlan, apróra vágott pisztáciát kell csak a fagyialaphoz adni, illetve ha szeretnénk, hogy szép zöld is legyen, akkor érdemes még hozzáadni 1 teáskanálnyi matcha teaport is
Forrás: cookta.hu
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!