Fogyassz ZSÍRT, ha FOGYNI akarsz! Mert a zsírokra szükség van!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


 

Ma, amikor minden joghurt, kefir, sajt, stb. büszkén hirdeti magáról, magyarul és angolul, hogy zsírmentes, nem árt ezt a kérdést közelebbről szemügyre vennünk.

A telített zsírok többségükben állati eredetű zsiradékok (de vannak kivételek, pl. a hal!), míg az egyszeresen telítetlen (olíva olaj) és a többszörösen telítetlen zsírok általában növényekben lelhetők fel (főleg a magvakban, csírákban) nagyobb mennyiségben. A telített zsírsavak túlzott bevitele a daganatképződést segíti elő: főleg a gyomor és vastagbél daganatok vonatkozásában.

Az egyszeresen telítetlen zsírsavak főleg az érelmeszesedés folyamatát és a vérrögképződést gátolják (olíva olaj), míg a többszörösen telítetlen zsírsavak ezen felül még a daganatképződés gátló hatással is rendelkeznek.

A többszörösen telítetlen zsírsavak egy részét a szervezetünk nem tudja előállítani, ezért csak táplálék formájában vehetjük fel őket. Ezeket a többszörösen telítetlen zsírsavakat ezért esszenciális zsírsavaknak nevezzük. Ide tartoznak az omega-3 zsírsavak, de van két igen különleges zsírsavfajta, amiről külön is szeretnék szólni.
forrás:drtihanyi.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket