Kulcs az immunrendszer helyreállítása!!! Hogyan? Azonnali életmódváltással!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Ma különösen fontosak lettek azok a bárki által megtehető életmódbeli változtatások, amelyekkel bárki javíthat a saját immunrendszerének működésén.

Ezzel kapcsolatban már sok szakember felhívta az olyan vitaminok fontosságát, mint az A-, C- és D-vitamin, de arról már kevesebb szó esik, hogy például a hagyományos, cukorban, tésztákban és más, gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag étrend milyen hatással van az immunrendszerünk hatékonyságára.

Ma már eléggé ismert, hogy ezek a gyorsan felszívódó szénhidrátok az elfogyasztásuk után gyorsan megemelik a vércukorszintet.

Dr. Ritamarie Loscalzo, Amerikában élő természetgyógyász és klinikai táplálkozási szakértő szerint az immunrendszer működését a következő életmódbeli tényezők gyengítik:

  • a magas stressz-szint miatti magas kortizolszint, aminek következménye a felszínes, nem elegendő alvás,
  • illetve az előbb említett gyorsan felszívódó szénhidrátok miatti gyors vércukorszint emelkedés.

Ez a magas vércukorszint ugyanis rontja a vérünkben levő olyan immunsejtek aktivitását, amelyek bekebelezik a bejutott kórokozókat.

Ezt a hatást az étkezést követően akár 5 órán keresztül is fennállhat.

Így a napi 3-szori étkezéssel, (ha valaki ilyen ételeket eszik), akár 15 órányi időre lecsökkentheti az immunsejtjei aktivitását.

A gyorsan felszívódó szénhidrátfogyasztás másik mellékhatása, hogy a vérbe került C-vitamin sem az immunrendszer érdekében fejti ki a hatását, hiába szed valaki ilyen vitamintablettákat.

Ez a megállapítás összhangban van Dr. Linus Pauling 1970-es években végzett kutatásaival is, aki egy német származású amerikai kémikus és biokémikus, és Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan sok kutatást végzett a C-vitaminnal kapcsolatban.

Éppen ezért nagyon fontos most a helyes étrend, helyes regeneráció és helyes testmozgás kialakítása egy személyre szabott életmódváltással.

Te se késlekedj tovább, kezdd el a tiédet még ma!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket