Miért éhezel meg az almától?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A fruktóz túlevést okoz! Nem mindenkinél, de már többen jelezték ezt.
Főként akkor, ha édes almát eszünk, mivel blokkolja a jóllakottság érzést egyeseknél.
A leptin (más néven jóllakottság-hormon) egy főleg zsírsejtekben termelődő hormon. Az egyik fontos feladata, hogy hírvivőként szolgáljon az agy számára, és jelezze, hogy mennyire telítettek a szervezet zsírraktárai, magyarul szabályozza az éhségérzetet. Ha van elég zsírkészlet a raktárakban, a leptin gátolja az agyban az éhségérzést.
A túlzott fruktózfogyasztás leptinrezisztenciához vezethet. A szervezet tehát már nem reagál a hormon jelzéseire, az éhségérzés nem szűnik meg, a jóllakottság nem jelentkezik. Mindez a University of Florida munkatársainak kutatásában is olvasható.

Amikor az alma éhséget okoz
Egy 2013-as kutatás azt is bebizonyította, hogy a fruktóz tartalmú ételek elfogyasztása után a kutatásban résztvevőknél elmaradt a jóllakottság érzése.

A gyümölcscukor tehát három különböző módon felel a túlsúly kialakulásáért:

  • Az elfogyasztott fruktóz zsírrá alakul és elraktározódik.
  • A fruktóz gátolja a zsírbontást és mindeközben felelős az újabb zsírraktárak felépítéséért.
  • A fruktóz gátolja a jóllakottság érzést.

De ez nem azt jelenti, hogy ne együnk ezentúl gyümölcsöket, csak figyeljünk a mennyiségre, mindent mértékkel!

További tudást szeretnél?

Megkaphatod ITT, csak rajtad múlik 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás