Te figyeled mit vásárolsz?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A túlsúly a fejben kezdődik, majd a bevásárlókosárban folytatódik. Aki általában készételeket és kényelmi termékeket vásárol (idetartoznak és különösen veszélyesek az úgynevezett "light" termékek), az nem csodálkozhat rajta, ha nehezen vagy egyáltalán nem fogy le.
Az élelmiszeripar mindent elkövet, hogy ne hagyhassuk abba az evést, sőt minél gyakrabban és minél többet együnk. Az aromák például odavezetnek, hogy becsapják a testünket.

Ha mondjuk megeszünk egy eperjoghurtot, amelyben több faforgács található (ebből készül ugyanis az eperaroma), mint valódi gyümölcs, a szervezetünk joggal lázad fel. Hová lettek az eperben lévő vitaminok? A rostanyagok? A gyümölcsjoghurtban ezekből semmi nem található meg. 

Te figyeled mit vásárolsz?

Ennek következményeként az aromák arra serkentenek minket, hogy minél többet együnk. Ha gyakran előfordul velünk, hogy nem tudjuk abbahagyni az evést, nézzük meg pontosan, mit is eszünk. Tanulmányozzuk gondosan az étel összetételét, olvassuk el a céduláján felsorolt alkotóelemeket. Minél hosszabb ez a lista, annál biztosabbak lehetünk benne, hogy a szóban forgó termék hozzájárul a túlsúlyunkhoz. Ezenkívül a legtöbb termékben hihetetlen mennyiségű cukor is található.

Az ízfokozók is megbízhatóan gondoskodnak arról, hogy tovább hízzunk. Hatásukra az élelmiszer íze erőteljesebb lesz. Sokan valóságos "rúgást" éreznek, ami miatt nem tudják abbahagyni mondjuk a csipszevést - ez az ízfokozó hatásával magyarázható. Függőséget alakít ki nálunk, hogy mind több, mind olcsóbb és mind rosszabb minőségű ételeket együnk. Az, hogy ezek az ennivalók hizlalnak, csak az egyik hatásuk, ezenkívül még meg is betegítenek a hosszútávú fogyasztásuk.

Válts életmódot és tanuld meg, hogy milyen tápanyagokkal jó ellátni a szervezeted, amivel visszahozhatod az egészséged, és természetesen meg tudj szabadulni végleg a "fölösleges" kilóktól!

Ha meg szeretnéd tenni az első lépést, akkor TÖLTSD KI A TESZTET ITT!

Ahol biztosan csak egészséges dolgokat vásárolhatsz - Testszerviz Webáruház, az egészség webáruháza

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket