A túlsúly káros hatásai a gyerekekre

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Túlsúly ami nem csak az egészségre káros!

Mire káros még a fiatalkori sok-sok plusz kiló?

A túlsúly káros az egészségre, ezt mindenki tudja, de tisztában vagy vele milyen más mellékhatásokra kell számítania a felnövő generációnak?

Tudd meg, hogy miért fontos az egészséges életmód és annak megtanítása már kiskorban!

Azt már nagyon sok helyen olvashattad, hogy egyre több a túlsúlyos gyermek, tini. Erre a reakció általában az, hogy majd lefogyja, meg majd ha elkezd nőni eloszlik rajta a súly.

De a túlsúly fiatal korban sem egészséges, sőt, ha lehet többet is árt, mint a felnőttkori. Rengeteg betegség melegágya lehet, de amiről most fogunk beszélni, arról valószínűleg még nem hallottál!

Túlsúly

Kutatások kimutatták, hogy a súlyfelesleggel küzdő tinik szervezete fele annyi tesztoszteront termel, mint a normál súllyal rendelkező társaik. És ez nem hogy jobb lesz ahogy idősödnek, hanem egyre rosszabb.

A túlsúly ma már jól tudjuk, hogy nem csak esztétikai kérdés! Sajnos ma már elmondható, hogy hazánkban is követjük a „trendet” és egyre több az elhízott gyermek, fiatal nálunk. Ez a jelentős lelki teher mellett később súlyos betegségeket okozhat. Ilyen például a mára már népbetegségnek számító szív- és érrendszeri betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség. Sajnos elmondható, hogy ezek a betegségek egyre fiatalabb korban jelentkeznek.

A „Clinical Endocrinology „ magazin azonben most egy sokkal súlyosabb következményre világított rá: a férfi meddőségre.

Túlsúly és az egészség

Azt tudjuk mindannyian, hogy a tesztoszteron a legfontosabb férfi hormon, ez felelős többek között a férfias fizikum kialakulásáért. Ez a hormon felelős a másodlagos nemi jellegzetességek, az izomerő, a csontozat és a spermiumok termelődésért is. A vizsgálatokból kiderült, hogy a 14-20 év közötti korosztályban lévő túlsúlyos fiúknál a tesztoszteron mértéke 50%-al kevesebb a normálisnál. Ha nem teszünk a plusz kilók ellen, ebből egyenesen következhet a felnőtt kori meddőség.

Sajnos tinédzser korban már sokkal nehezebb a fiatalokat az egészséges életmódra nevelni, ezért érdemes már gyermekkorban rászoktatni őket erre. A gyermekkori elhízás hűen tükrözi a családi életvitelt, környezetet. Ha a gyerekeket már kis korban rászoktatjuk a tudatos táplálkozásra, tinédzser korban is sokkal kisebb valószínűséggel nyúlnak majd az egészségtelen ételekhez.

Ez a túlsúly és a meddőség kapcsolata sajnos a nők esteében is fennáll, és a hosszú távú kutatások kimutatták, hogy sokszor már attól is nőtt a teherbeesések száma, ha az anyuka életmódot váltott. A felméréseket végző orvosok, most ugyan ezt vizsgálják a férfiak körében is!

A túlsúly káros hatásai

A jövő generációja szempontjából tehát nagyon fontos, hogy tudatos életre neveljük gyermekeinket.

Egészséges, tudatos táplálkozás és a sportra nevelés nagyon fontos!

Tegyünk gyermekeink egészségéért a saját jövőjük érdekében!

Forrás:peakshop.hu

Te mivel veszed rá gyermeked, hogy egészségesen étkezzen?

Testszerviz a családnak!

Itt tudsz jelentkezni egy ingyenes konzultációs beszélgetésre!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket