2020 a Te Éved! – Azonnali tippek az életmódváltáshoz!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az év indulásakor, nem csak mint magánember teszünk ígéretet magunknak, hanem az életünk egyéb területeit is érintjük. Jobb fizetést harcolok ki, nem engedem meg, hogy túlhajtsanak a munkában, jobban és hatékonyabban osztom be az időmet és ilyenek.

Amikor arról döntünk, hogy változtatunk és jobban élünk, akkor ez azzal is jár, hogy munkavállalóként is jobban teljesítünk. Amikor többet pihenek, energikusabb leszek, megoldom a testsúly problémámat, elkezdek mozogni az az életem minden területére jótékonyan hat.

Mivel munkával töltjük napjaink jelentős részét, nem mindegy, hogy ezt hogyan tesszük.

Most azokhoz szólok és adok pár egyszerű tippet, akik az életmódjukon szeretnének változtatni, vagy tudják, hogy kellene és azt hiszik ez reménytelen.

1. Az igaz, hogy a nagy célok tudják legjobban megmozgatni az embereket. Ugyanakkor ha túl nagy a cél és nem bontjuk le kis lépesekre, akkor reménytelennek tűnhet. Szóval apró lépésekkel indulj. Bármilyen kis lépésekkel el tudsz jutni a célig.

2. Az életmódváltás számos tényezőből állhat. Jobban táplálkozunk, többet mozgunk, többet és megfelelően alszunk, több időt szánunk magunkra és kikapcsolódásra, odafigyelünk szeretteinkre és még sorolhatnánk. Válassz egy területet, amin elkezdesz dolgozni és azzal foglalkozz.

3. Néhány ötlet az apró lépésekre:

  • A héten lesz legalább egy este, amikor 10 óra körül lefekszem.
  • Lesz egy olyan nap, amikor 20 percet sétálok pluszban, jó intenzíven, nem csoszogva.
  • Lesz a héten egy olyan nap, amikor figyelek a megfelelő vízfogyasztásra. A héten lesz egy nap, amikor kedvenc időtöltésemre fordítok időt (olvasok, zenét hallgatok, megnézem a kedvenc filmemet stb.).
  • A héten egyszer figyelmesen elbeszélgetek a párommal, érdeklődésem őszinte, meghallgatom rendesen őt.
  • A héten egyszer eszek egy rendes nagy tál salátát.
  • Tartok egy édesség mentes napot, inkább almát nassolok a szokásos cukros dolgok helyett.
  • Lesz egy nap, amikor a kávé mennyiséget 2 kávéra korlátozom, és abba sem teszek cukrot.
  • Találj ki további apró lépéseket és lépegess…

A fentieket nem kell egyszerre bevezetni. Elég, ha egyet kettőt megcsinálsz egy héten. Ami nagyon fontos! Figyeld meg, hogy a kis apró változtatásnak van-e eredménye, és mi az. Ez segít abban, hogy érzékeld a változást. Sikerélményt okoz, szeretni fogod és büszke leszel rá. Ha elindulsz ezen az úton, rájössz, hogy ez nem is nehéz. Ne becsüld le a kis lépések fontosságát. Ezekből kilométerek lesznek, egyre nagyobb változásokat hoznak.

Na ugye, hogy nem is olyan bonyolult! Ugyanakkor rendkívül sikeres! Rá fogsz érezni az ízére és már nem csak hetente egyszer, hanem mondjuk kétszer csinálod, majd háromszor és így tovább.

Lehet, hogy hetek, hónapok telnek majd el, de a vége egy sokkal élhetőbb élet, egy helyesebb, jól követhető életmód lesz a jutalmad. Hidd el, megéri!

Ha biztosra akarsz menni, szívesen segítünk. Egy tesztet megér. :-)

www.testszerviz.hu/eletminoseg-teszt

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket