Van-e esélyem a vírusokkal szemben? 5 tipp influenza idején!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A vírusok olyan nagyon parányi „receptgyűjtemények”, amelyek a saját receptjükkel, azaz örökítő anyagukkal átveszik az iránytást a sejtjeink felett. Így válnak élőkké, mert önmagukban nem számítanak élőlényeknek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy minden vírus veszélyes lenne ránk nézve, sőt valójában csak nagyon kevés olyan vírus van, amely képes megfertőzni az embert.

A kórokozó vírusokat az immunrendszerünk felismeri, és legnagyobb részt anélkül semlegesíti, hogy mi magunk tudomást szereznénk róla.

Talán neked is volt olyan élményed, hogy este, lefekvéskor úgy érezted, hogy valami nincs rendben a szervezeted működésében, mert kicsit levertnek vagy a fáradtnak érezted magad, ám reggelre, ébredéskor újra frissen ébredtél. Ekkor nagyon valószínű, hogy alvás közben az immunrendszered legyőzött egy kórokozót.

Öt tipp az immunrendszer erősítéséhez

Amikor az influenza vagy nátha szokásos tüneteit érezzük magunkon, akkor biztosak lehetünk abban, hogy az immunrendszerünk felismerte a betolakodót, és már küzd ellene. Ilyenkor nagyon fontos azzal is tisztában lenni, hogy miben segíthetjük a védekezésben, illetve hogyan támogassuk az immunrendszerünk működését úgy, hogy ezek a betegségtünetek ne jelenjenek meg.

1. Ilyenkor télen nagyon fontos a tápanyagdús táplálkozás. Kiemelkedő a C-vitaminban gazdag ételek fogyasztása, mint például a savanyú káposztáé.

2. Együnk sok zöldséget, leveles salátát. A bennük levő tápanyagok segítik az immunrendszer működését, ilyen például a kálium és a magnézium, de fontosak még a bennük levő C- és B-vitaminok is.

3. Ha az idősebb korosztályhoz tartozunk, vagy pedig valamilyen gyulladásos betegségben szenvedünk, fontos lehet a gyulladás mértékének csökkentése étkezéssel is. Ebben nagy segítséget nyújtanak az ómega-3 zsírsavakban gazdag ételek, ilyenek az apró tengeri halak, például szardínia, de magas ómega-3 tartalmú a tőkehalmáj, a lazac, a pisztráng, és a tenger gyümölcsei (apró rákok például). Ha nem szeretjük ezeket az ételeket, akkor érdemes ilyen tartalmú kapszulákat szedni vagy halolajat fogyasztani.

4. Legyünk sokat szabadlevegőn még akkor is, ha rossz az idő. Öltözzünk fel az időjárásnak megfelelően, és tegyünk egy-egy sétát legalább hétvégén szabad levegőn. Mivel ilyenkor kevés napfény ér bennünket, érdemes D3/K2 vitamint szedni a téli hónapokban.

5. Aludjuk ki magunkat. Az immunrendszer támogatása érdekében fontos a mély, pihentető alvás. Ne maradjunk fel későig, kapcsoljuk ki a számítógépet, és tegyük le a mobiltelefont is.

TOVÁBBI HASZNOS ÉS GYAKORLATI ESZKÖZÖK AZ IMMUNRENDSZERRŐL A KULCS AZ IMMUNRENDSZER CÍMŰ KÖNYVBEN.

Kulcs az immunrendszerhez

 

 

Kép forrása: www.freepik.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket