Ismerd meg a klorofill hihetetlen egészségre gyakorolt hatásait!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A klorofill a zöld növényeknek olyan anyaga, amely elnyeli a napsugárzás energiáját, és közvetíti a növényi sejtben végbemenő folyamatokhoz.

A klorofillnak nagyszerű egészségügyi hatásai vannak, amiket ma is folyamatosan kutatnak a tudósok. Az már biztos, hogy a növények "zöld vére" összetételét és szerepét tekintve nagyon hasonlít az emberi vérben található hemoglobinhoz (a vörös vértestekben levő vastartalmú vegyülethez).

Ezért aztán nincs semmi meglepő abban, hogy a zöld leveles zöldségek fogyasztása nagyon jó hatással van a vérünkre: enyhíti a vérszegénységet és elősegíti a vörösvérsejtek termelődését, és ezzel kiemelkedően fontos szerepet játszik a sejtregenerációban és az oxigénszállításban is.

A klorofill éppen a szervezet oxigénellátására gyakorolt hatása miatt játszik fontos szerepet az életmódváltás során, mert minél több oxigén jut a sejtekbe, annál könnyebben tudják felvenni és feldolgozni a különböző tápanyagokat. 

A klorofill a fentieken kívül a megterhelő időszakokban segít a szervezetnek abban, hogy ne roppanjon össze a stressz alatt.

Általános szabályként igaz, hogy minél zöldebb egy növény, annál több klorofillt tartalmaz. Ezért a sötétzöld fűszernövények és zöldségek, úgy mint a kelkáposzta, fodroskel, petrezselyem, spenót, brokkoli a legjobb táplálékból nyerhető klorofill források.

A különféle algák (spirulina, chlorella) szintén sok klorofillt tartalmaznak.

Többet szeretnél tudni a tápanyagokról?

ISMERD MEG A "KULCS A TÁPANYAGOKHOZ" KÖNYVÜNKET!

Kulcs a tápanyagokhoz

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket