Most ne hagyd el magad! Legyél kemény!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Nem elég, hogy nehéz időket élünk, még magunk is jelentősen ronthatunk a dolgon. Egyáltalán nem mindegy, hogy hogy jövünk ki ebből a gödörből. És most nem gazdasági problémákra gondolok, azzal sokat foglalkozunk úgyis.

Arra gondolok, hogy te hogy jössz ki ebből! Milyen állapotban leszel, amikor vége lesz? Meghíztál? Eltunyultál? Lepukkant és fáradt leszel? Kedvetlen, aki nyomorultul érzi magát a bőrében?

Vagy jobban érzed magad, mint bármikor? Egészségesebb leszel? Energikusabb és fittebb? Esetleg ledobtál pár felesleges kilót? Rendbe hoztál fizikai problémákat? Szebb lett a bőröd? Izmosabb lettél?

Persze ilyenkor nem könnyű arra gondolni, hogy most változtassak!

Most ne hagyd el magad! Legyél kemény!

Stressz van? Nassolunk! Unatkozunk? Valami kis csoki! Rossz hírek? Egy kis boldogsághormon süti formájában! Semmi nem számít gondolat? Egy kis nápolyi, cukros üdítő! Majd, ha vége lesz, visszatérek a rendes táplálkozáshoz! Most legalább az evés legyen igazi öröm!

És jönnek a kilók, fogy az energia, egyre jobban eltunyulunk, kicsit többet pihengetünk, tovább alszunk, kevesebbet mozgunk, lustábbak leszünk.

Te tudod, hogy milyen nehéz lesz ezek után újra felállni? Sejted, hogy mennyire fog fájni, ha ismét el kell kezdeni pörögni, mint szoktunk?

Na akkor adok néhány ötletet, amivel elszórakoztathatod magad, fenntarthatod a jó formádat, sőt még jobban érezheted magad, mint bármikor!

Időd az van, ezt tudom! Hogy kedved van-e? Majd csinálok!

Na figyelj! Adok pár tippet!

Enni szükséges. Szóval tanulj meg egészséges ételeket főzni. Valami olyat, amit eddig nem csináltál! Az Élet írta szakácskönyv tele van finomabbnál finomabb receptekkel, amik ráadásul egyszerűek és egészségesek.

Kezdj el mozogni! Nem sportra gondolok, hanem napi rendszeres átmozgatásra! A mozgásszervi nehézségeket mozgással lehet kezelni! (Dr Erbszt András gerincspecialista). Szerezd meg az online használható Kulcs a mozgáshoz DVD-t, ami egyszerű gyakorlatok gyűjteménye, ízületről ízületre. 0-100 éves korig mindenki talál benne használható elemeket.

Játssz egy jót! Nem a számítógépes játékokra gondolok, hanem olyan játékokra, amit akár a családtagokkal lehet játszani. Tanítsd meg a gyerekeidet römizni, vagy egyéb kártyajátékokra. Vegyél elő társasjátékot és üsd el azzal az időt. Igazi közösségi tevékenység, jót tesz az emberi kapcsolatoknak.

Olvass végre olyan könyveket, amiket rég szerettél volna. Legyen szórakoztató, és hasznos, vagy haszontalan, de izgalmas. Én ilyenkor többféle könyvet is olvasok párhuzamosan, hogy újabb és újabb világokba „utazhassak”!

Selejtezd ki a gardróbot. Biztosan van benne olyan ruha, amit már régen nem vettél fel. Csinálj helyet akkorra, amikor újra ruhákat akarsz majd venni. Tervezgesd meg, hogy milyen lesz a nyári ruhatárad, keresgélj az interneten divat oldalakon és képzeld el az új szettjeidet. Ne vásárolj eszetlenül! Tervezgess!

Tűzz ki célokat az elkövetkező hetekre! Pl. teljesen kitakarítom a lakást, úgy, mint még soha. Átültetem a virágokat, hogy jobban érezzék magukat. Kipakolom a spájzt és megnézem mennyi minden olyan dolog van benne, amire semmi szükségem. Varrd meg az olyan ruháidat, amiről hiányzik a gomb, vagy van rajta egy kis szakadás, lyuk. Hívd fel azokat az embereket, akiknek régóta tartozol egy hívással. Nem volt rá időd, halogattad! Rendezgesd el a családi és utazásos fotókat, nézd végig őket, éld át újra a szép emlékeket, tegyél rendet közöttük. Ugyanezt a telefonodon lévő ezernyi képpel is megteheted. Jó szórakozás lesz!

És mindenekelőtt csinálj legalább heti csatatervet, hogy mit fogsz megcsinálni. Ebbe minden olyan dolgot írj bele, amit elhatároztál. Tedd ki az asztalra, tűzd ki a falra, ragaszd a hűtőszekrényre és ha valamit megcsináltál, akkor pipáld ki. Töltsön el örömmel minden egyes pipa, legyél lelkes és haladj a csataterven! Rendkívül szórakoztató lesz.

És már benne is vagy az életmódváltásban! Rendszert viszel az életedbe, lezárod azokat a dolgokat, amik régóta lebegtek, tanulsz új dolgokat, foglalkozol magaddal!

Ha ebben segíthetünk, örömmel tesszük meg! Csak válaszold meg az Életminőség tesztünk kérdéseit és hívunk!

Egy beszélgetést megér! Az idődbe belefér!

Képek forrása: www.freepik.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket